06-36064043 marc@marcnickel.nl

In de krant lees ik berichten over ontlezing en laaggeletterdheid. Onlangs sprak Arjen Lubach op tv over het lage leesplezier van met name jongeren. Boeken ondervinden steeds meer concurrentie van onder meer internet, mobieltjes en TV. Diverse boekhandels leggen in deze moderne tijd het loodje.

Zeker in dit licht vind ik het mooi om te zien hoe een boekwinkel er wél in slaagt om succesvol te blijven. Door zowel bij de roots te blijven als met de moderne tijd mee te gaan. En namen als Saskia Noort, Teun van de Keuken, Derk Bolt en Jan Terlouw weet te strikken voor lezingen.

Zulke verhalen maken me blij. Het optekenen ervan maakt me blij. Dat de winkel 120 jaar succesvol kan bestaan maakt me blij. En het ongebreideld, aanstekelijk enthousiasme van het echtpaar dat deze boekhandel bestiert maakt me blij.

Jullie lezen het, hier zit een blij mens.

Klik hier voor het originele bericht